lördag 31 december 2016

Gott Nytt År 2017

Önskar alla läsare ett gott nytt fiskeår 2017
Även om det har tagit hårt på isen uppe i Hällefors de sista dagarna så skall det nog inte vara några problem att arrangera pimpeltävling på fredag.
Siksjön 6/1 öppen serietävling

måndag 26 december 2016

Resultaten från serietävlingen på Havsjön

Vi blev full bil från Örebro och drog till Bredsjö på morgonen för nu var det äntligen dags för första seriepimpeln. Havsjön på schemat idag en sjö jag tycker om och behärskat ganska bra de få gånger jag varit där genom åren. Sist vi var där 2014 var det väldigt kallt -20 grader och snö på isen,  jag blev då 2.a på straxt över 2kg (122 fisk) gången innan det gick det ändå bättre. Förhållandet idag var lite sol på himlen +2 grader och helt blankt på isen men det fanns vita fläckar på sina ställen. Vid start lunkade jag iväg över till motsatt sida av sjön tillsammans med 15 andra och här var det helt genomskinlig is och endast metern djupt så jag förstod att det skulle bli trögt. När startsignalen ljöd stoppade jag ner pirk och trekrok i hålet men det var ingen hemma där så jag borrade mig vidare och först i det 4.e hålet så högg det 3 små abborrar. Såg inte att några av de andra gubbarna fick något så förstod direkt att det här är fel ställe. Efter 15 minuter så bildades det en klunga lite längre bort och jag såg att både Lindgren och chefen drog fisk så jag gick över dit för att se om det fanns några även till mig. Fick genast ett par finare abborrar på trekroken men det blev fort uppborrat så jag gick över till tafs och fiske i gammelhål för sådana fanns det nu gott om. Plockade ett par abborrar här o där innan jag hittade ett bättre hål där det nappade lite aggressivare och fisken tog högt över botten. Fick 17 bättre abborrar (25-50gr) vilket är rätt storlek för detta vatten och jag såg att de andra pillrade med 10 grammarna. Blev kvar i samma område resten av tävlingen och nötte runt i mina bättre hål åtskilliga gånger och hoppades på att det varit supertrögt över hela sjön. Med timmen kvar kom Olle och berättade att Dyberg minsann var uppe i 172 fisk och Henke fått 69st i första hålet. Nåja det är ändå en serietävling så det är även bra att bli tvåa och trea så jag kämpade på och fick några ströare ända fram till slutsignalen. Den sista halvtimmen berikades vi först med regn som sedan gick över till blötsnö så allt blev genomsurt helt i onödan :(
Vinnare blev inte helt oväntat Jesper Dyberg på sina 3156gr
2. Fredrik Malm Forserum 2348gr
3. Olle Eriksson Ngf 1792gr
4. Daniel Göransson Ngf 1760gr
5. Jan-Erik Stange Ngf 1722gr
Näst högsta vikt idag fick nyblivne veteranen Per Häll Ngf 2670gr
2. Ulf Eriksson Ngf 1880gr
3. Kurt-Arne Larsson Ngf 1708gr
4. Kjel Korp Karlskoga 1526gr
5. Jan Magnusson Ngf 1510gr
Äldre veteraner vann min pappa Sören Stange Hällekroken 1622gr
2. Rolf Nordqvist Ngf 1620gr
3. Jorma Kojo Degerfors 1594gr
4. Bengt-Ove Pettersson Ngf 1442gr
5. Nils Tunströmer Ngf 1432gr
Ett tack till Jesper Dyberg och Per Nilsson som ägnade 2 juldagar till att se över isen på sjön så vi kunde genomföra tävlingen.


Resultatlistan för idag finns HÄR






Pimpel på Havsjön idag

 Många nya ansikten här idag som förmodligen rest långväga för att få komma ut på is. Vi blev totalt 74 deltagare som snart skall bege oss ut på den blanka isen som håller 12-14cm.


torsdag 22 december 2016

Pimpeltävling annandag jul

Måndag 26/12 arrangerar Noragyttorp "Julnappet"på Havsjön
Bredsjö väg 63 mellan Hällefors-Kopparberg
Serietävling # 1
Tid 4 tim. 10.00-14.00 utgång 9.30
Alla klasser
Öppen tävling
Isen är idag +15cm men vi gör en extra översyn av sjön under fredagen.
Korvförsäljning
Vinnarvikten brukar ligga på + 3kg
Ring Örebrosvararn 019-310114
Välkomna.

torsdag 15 december 2016

Norarycket = Pimpelfiskare Mot Cancer

Noragyttorp kommer som ni nog redan vet att sammarbeta med Pimpelfiskare mot cancer under Norarycket 15 jan. där alla intäkterna från tävlingen går till cancerfonden.
Vi behöver vara många som hjälper till med de olika arbetsuppgifterna för att lyckas fullt ut med dennna tävling, så därför har vi valt att stryka Norarycket som serietävling 2017.
Pimpelserien ändras därför till följande....
26 Dec.  Noragyttorp "Julnappet" # 1 
06 Jan.  Hällekroken # 2
22 Jan.  Götlunda # 3
29 Jan.  Karlskoga (DM) # 4
12 Feb.  Vattnan # 5
19 Feb.  Frövi (1 reserv)
25 Feb.  Degerfors (2 reserv)

söndag 11 december 2016

Pimpelpremiär

I morse passade jag på att åka upp till Hällefors för att göra säsongspremiär från isen, även om det nu inte var något optimalt och trevligt väder. Hemma i Örebro regnade det men när jag kom uppåt i länet så övergick det till snöfall och någon minusgrad. Hörde att det på bara ett par dagar blivit näst intill landlöst och svårt att ta sig ut på isarna efter veckans alla plusgrader, ibland är det så mycket vatten att stövlarna inte räcker till men det gick bra på denna sjö även om det knakade lite oroväckande. Mamma och pappa var också med ute på isen idag och det nappade lite sporadiskt i början för oss alla tre men när jag borrade upp en rad med ett 10-talet hål som fick vila en stund, så nappade det genast bättre och nästan i varje hål så det blev melodin för dagen. En tanke med dagens fisketur var att prova ett nyinköpt varpspö som jag modifierat lite och sen prova en ny pirk som jag faktiskt fick hemskickad redan i våras. Spöt fungerade klockrent och registrerade varje litet napp och pirken simmade perfekt åt sidorna, abborren gillade den absolut likaså den nya kroken som jag tillverkade igår kväll. Jag döper kroken till Grenkroken 2.0 för det var därifrån jag fick idén av färgvalet. Fisket idag då det nappade ganska bra utanför en mosskant även om snön vräkte ner och snittet var ok för dessa trakter. Jag fiskade med pirk och trekrok hela dagen och mäktade med 90 abborrar som togs med hem och det hela vägde straxt under 2.5kg så nu har katten mat ett par dagar. Is tjockleken var ca 12cm med ett snötäcke på runt 5cm men det lär nog ha ökat under dagen.